Το βαθυσκάφος του Τζέιμς Κάμερον «άγγιξε» το βαθύτερο σημείο της Γης! (VIDEO)


Κατάδυση στην Τάφρο Μαριάνα

Το βαθυσκάφος Deepsea Challenge αναπτύχθηκε από Αυστραλούς μηχανικούς και ήταν ίσως το μόνο που μπορούσε να αντέξει την άβυσσο της τάφρου -σε βάθος 11 χιλιομέτρων, η πίεση φτάνει τις 1.000 ατμόσφαιρες
Το βαθυσκάφος Deepsea Challenge αναπτύχθηκε από Αυστραλούς μηχανικούς και ήταν ίσως το μόνο που μπορούσε να αντέξει την άβυσσο της τάφρου -σε βάθος 11 χιλιομέτρων, η πίεση φτάνει τις 1.000 ατμόσφαιρες 
Κατάδυση στην Τάφρο Μαριάνα, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών, πραγματοποίησε ο σκηνοθέτης του Τιτανικού, Τζέιμς Κάμερον, για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Ο Τζέιμς Κάμερον πραγματοποίησε κατάδυση -που διήρκεσε αρκετές ώρες- με το μονοθέσιο υποβρύχιο Deepsea Challenge και όταν ανέβηκε στην επιφάνεια χαρακτήρισε την επιχείρηση «επιτυχημένη».

Πριν από την κατάδυση ο Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε στο BBC ότι αυτή «είναι η εκπλήρωση ενός ονείρου».


 
«Μεγάλωσα με μια... σταθερή ροή επιστημονικής φαντασίας σε μία εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν μια πραγματικότητα επιστημονικής φαντασίας. Οι άνθρωποι πήγαιναν στο φεγγάρι, ο Κουστό εξερευνούσε τους βυθούς. Και με αυτά μεγάλωσα, αυτά είχαν αξία στη διάρκεια της παιδικής μου ηλικίας» είπε ο σκηνοθέτης.

Χρειάστηκε δύο ώρες να φτάσει στον πυθμένα και πέρασε τρεις ώρες εξερεύνησης του βυθού, πριν ανέβει πάλι στην επιφάνεια.

Ο σκηνοθέτης έχει θέσει ως στόχο να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ, περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη διάσημη τάφρο το 1960.

Το βαθυσκάφος Deepsea Challenge αναπτύχθηκε από Αυστραλούς μηχανικούς και ήταν ίσως το μόνο που μπορούσε να αντέξει την άβυσσο της τάφρου -σε βάθος 11 χιλιομέτρων, η πίεση φτάνει τις 1.000 ατμόσφαιρες.

Η Τάφρος Μαριάνα (ή Μαριάνας), η οποία βρίσκεται στον Δυτικό Ειρηνικό, ανάμεσα στην Παπούα Νέα Γουινέα Φιλιππίνες και την Ιαπωνία, έχει δεχθεί μόνο μία επίσκεψη από ανθρώπους: Επιβάτες του θρυλικού βαθυσκάφους Trieste, ο Αμερικανός Ντον Ουόλς και ο Ελβετός Ζακ Πικάρ έφτασαν στο βαθύτερο σημείο της Γης στις 23 Ιανουαρίου 1960.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...