Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Οι ήχοι της λίμνης Yellowstone!!!


Η λίμνη Yellowstone στη βόρεια Αμερική μπορεί να είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός για ήρεμες διακοπές κοντά στη φύση, κρύβει όμως το δικό της μυστήριο. Ορισμένοι ανάμεσα στα εκατομμύρια επισκεπτών της έχουν γίνει μάρτυρες τελετουργικών ήχων, που προέρχονται από κάποια άγνωστη πηγή

Η πρώτη καταγεγραμμένη περιγραφή αυτών των ήχων χρονολογείται από το 1895. «Θυμίζουν το κουδούνισμα των καλωδίων του τηλέγραφου ή το βόμβο ενός σμήνους μελισσών. Ξεκινούν να ακούγονται απαλά από μακριά, γίνονται συνεχώς καθαρότεροι μέχρι να κατακλύσουν το κεφάλι μου και στη συνέχεια εξασθενούν προς την αντίθετη κατεύθυνση», έγραψε τον 19ο αιώνα ο Μ. Chittenden στο βιβλίο του «Το εθνικό πάρκο Yellowstone».

Τους ήχους περιγράφει ένας ακόμα σύγχρονός του, ο Αμερικανός καθηγητής Βιολογίας, Edwin Linton. Ο καθηγητής εργαζόταν σε ένα πρότζεκτ της αμερικανικής κυβέρνησης, τη δεκαετία του 1890 στη λίμνη.

666: Το χάραγμα του θηρίου – Η τελική επιλογή της ανθρωπότητας;;;Αναφέρεται στην ποπ κουλτούρα. Υπάρχουν τραγούδια γι’ αυτό. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές φράσεις της Αγίας Γραφής.
Το χάραγμα του θηρίου περιγράφεται αναλυτικά στο 13ο κεφάλαιο της Αποκάλυψης:
16. Και έκανε όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, και τους πλουσίους και τους φτωχούς, και τους ελεύθερους και τους δούλους, να πάρουν χάραγμα επάνω στο δεξί τους χέρι ή επάνω στα μέτωπά τους·
17 και να μη μπορεί κανένας να αγοράσει ή να πουλήσει, παρά μονάχα αυτός που έχει το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό τού ονόματός του.
18 Εδώ είναι η σοφία· όποιος έχει τον νου, ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου· επειδή, είναι αριθμός ανθρώπου, και ο αριθμός του είναι 666.

Μετά το... τέλος του κόσμου!


Μοιάζουν με εικόνες από ηλεκτρονικά παιχνίδια σε έναν φανταστικό κόσμο αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για φωτογραφίες σύγχρονων πόλεων σε όλο τον κόσμο με τις οποίες «έπαιξε» ο Ρώσος καλλιτέχνης Vladimir Manyuhin.


Ο Manyuhin χρησιμοποιεί πραγματικές φωτογραφίες «πειραγμένες» ψηφιακά για να δείξει πώς θα ήταν γνωστά μέρη μετά την... «Αποκάλυψη».

Σε κάποιες φωτογραφίες πρόσθεσε άγρια ζώα και ανθρώπους που επιχειρούν να προσαρμοστούν στο νέο κόσμο.

Οι εικόνες ανήκουν στη συλλογή «Η ζωή μετά την Αποκάλυψη» και όλες δημιουργήθηκαν με προγράμματα όπως το Photoshop και το 3DMax.

Αρκετές εικόνες είναι από τη Μόσχα αλλά υπάρχουν και άλλες από τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες...

Το πυθαγόρειο θεώρημα του Σύμπαντος


Οι Πυθαγόρειοι είχαν όλα τα «κλειδιά»

Στο ρυθμό της κοσμικής μουσικής που πρώτοι «άκουσαν» οι μυστικιστές μαθηματικοί του 6ου π.Χ. αιώνα εξακολουθεί να χορεύει η σύγχρονη Κοσμολογία.

Ενας Ελληνας καθηγητής Μουσικής και Πληροφορικής, με πανεπιστημιακές σπουδές στη Φυσική και ερευνητικό έργο στα Πυθαγόρεια Μαθηματικά απέδειξε ότι η «αρμονία των σφαιρών», η περίφημη πυθαγόρεια θεωρία, έχει ακριβή εφαρμογή σε όλους τους γνωστούς μας σήμερα πλανήτες.

Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα φτάνει σήμερα... στη Γη!


Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα

Η ηλιακή καταιγίδα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής έκλαμψης, ο οποία προκάλεσε μια μαζική εκτίναξη φορτισμένων σωματιδίων στο διάστημα
Η ηλιακή καταιγίδα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής έκλαμψης, ο οποία προκάλεσε μια μαζική εκτίναξη φορτισμένων σωματιδίων στο διάστημα   (Φωτογραφία:  Associated Press )
Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα πλησιάζει προς τη Γη, απειλώντας να προκαλέσει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα GPS, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις αερομεταφορές.

Μπορούσε η ζωή να έρθει από έναν άλλο κόσμο;


Οι περισσότεροι επιστήμονες εδώ και καιρό έχουν κάνει την υπόθεση ότι η ζωή πάνω στη Γη είναι ένα φαινόμενο που έχει γεννηθεί στην ίδια τη Γη. Σύμφωνα με τη συμβατική υπόθεση, τα πρώτα ζωντανά κύτταρα προέκυψαν ως αποτέλεσμα της χημικής εξέλιξης στον πλανήτη μας πριν δισεκατομμύρια χρόνια με μια διαδικασία που ονομάζεται αβιογέννηση. Η εναλλακτική δυνατότητα που υπάρχει — ότι τα ζωντανά κύτταρα ή οι πρόδρομοί τους έφθασαν από το διάστημα — θεωρείται από πολλούς ανθρώπους ως επιστημονική φαντασία. Εντούτοις, οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, έδωσαν αξιοπιστία στην ιδέα ότι η γήινη βιόσφαιρα θα μπορούσε να έχει προκύψει από έναν εξωγήινο ‘σπόρο’.
 meteorite
Μετεωρίτες μετέφεραν τη ζωή πάνω στη Γη;

Οι πλανητικοί επιστήμονες έχουν μάθει ότι στις αρχές του ηλιακού μας συστήματος αυτό θα μπορούσε να περιέχει πολλούς κόσμους με υγρό νερό, το βασικό συστατικό της ζωής όπως την ξέρουμε. Τα πρόσφατα στοιχεία από τα δύο εξερευνητικά ρόβερ της NASA πάνω στον Άρη  (Spirit και Opportunity) επιβεβαιώνουν τις προηγούμενες υποψίες ότι το νερό τουλάχιστον περιοδικά έρεε στον κόκκινο πλανήτη κατά το παρελθόν.

Παράξενo αντικείμενο στο Google Earth Maps (VIDEO)!


  Ημερομηνία παρατήρησης: 1 Μαρτίου 2012
Τοποθεσία παρατήρησης:
Laguna AAF ( Yuma Proving Ground ), Αριζόνα, ΗΠΑ
 

" Τώρα έχω δει πάνω από 25 διαφορετικές αναφορές ΑΤΙΑ στο Google Earth, και 4 από αυτά από εμένα προσωπικά. Ολα αυτά έχουν διαγραφεί από τη Google! Είναι μέρος της συγκάλυψης που κρατά το κοινό στο σκοτάδι και για να το αποδείξω, και αυτό θα "φύγει" σε 3-6 μήνες. Τελευταία αναφορά ήταν απ το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος, η οποία διεγράφη μόλις δυόμισι μήνες μετά απο μερικα βίντεο που φτιάξαμε εγώ και μερικοί άλλοι και τα ανεβάσaμε στο youtube. Η Google και η αμερικανική κυβέρνηση εργάζονται χέρι-χέρι." SCW
ΠΗΓΗ

Η κατάρρευση του παγετώνα Perito Moreno στην Παταγονία (VIDEO)


Μάρτυρες σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο γίνονται τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον γιγάντιο παγετώνα Perito Moreno στην Παταγονία. Μια από τις άκρες του παγετώνα έχει αρχίσει να καταρρέει και τεράστια κομμάτια του (κάποια από αυτά μοιάζουν με πολυκατοικίες) πέφτουν στη θάλασσα.


Η κατάρρευση του παγετώνα
Παγετώνας Perito Moreno

Οπως είναι ευνόητο οι τουρίστες καταγράφουν με τις κάμερες τους το φαινόμενο και ένα από αυτά δείχνει (σε μικρογραφία) τις επιπτώσεις που θα έχει στον πλανήτη το λιώσιμο των πάγων που τις τελευταίες δεκαετίες έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

About

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...