Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

4 παράξενα πειράματα που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθούν...


1. The Real World: Mental Hospital Edition

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία τριών σχιζοφρενών, που πίστευαν ότι ήταν ο Ιησούς Χριστός. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν σταματήσουν να είναι ευγενικοί και αρχίσουν να τρελαίνονται πραγματικά. Το 1959, ο κοινωνικός ψυχολόγος Milton Rokeach θέλησε να δοκιμάσει τη δύναμη της αυταπάτης. Έτσι, πήρε τρεις ασθενείς, οι οποίοι υποστήριζαν πως ήταν ο Ιησούς Χριστός, και τους έβαλε να ζουν μαζί στο ψυχιατρείο του Μίτσιγκαν για δύο χρόνια.

Ο Rokeach ήλπιζε πως οι «Χριστοί» θα τα παρατούσαν μόλις έρχονταν σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. Αλλά δεν έγινε έτσι. Στην αρχή, οι τρεις άνδρες συνεχώς μάλωναν για το ποιος ήταν ο ιερότερος. Σύμφωνα με τον Rokeach, ο ένας απ’ αυτόυς φώναξε, "Πρέπει να με λατρεύετε!" και ένας άλλος του απάντησε, «Εσείς πρέπει να με λατρεύετε! Εσύ είσαι ένα τέρας! Καλύτερα να
ζήσεις τη ζωή σου και να δεις τα πράγματα όπως είναι!"
Ανίκανοι να γυρνούν και το άλλο μάγουλο, οι τρεις «Χριστοί» συχνά πιάνονταν στα χέρια. Τελικά, ο ένας πίστευε, πως οι άλλοι δύο ήταν ψυχικά ασθενείς, ενώ ένας άλλος ισχυρίστηκε πως οι σύντροφοι του ήταν νεκροί και ότι τους εγχείρησαν μηχανές.

Μπορεί να έχει ανακαλυφθεί ένα εντελώς νέο είδος ανθρώπου

Ένα κρανίο που έχει ένα περίεργο μείγμα αρχαίων και σύγχρονων χαρακτηριστικών ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στη νοτιοδυτική Κίνα και χρονολογείται μεταξύ 14.500 και 11.500 χρόνια πριν. Και μπορεί να αντιπροσωπεύει τα τελευταία είδη ανθρωποειδών που συνυπήρχαν με τους ανθρώπους.
 humans_red_deer_cave

Πρώτον, υπήρχαν οι Νεάντερταλ, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά στη Γερμανία πριν από 150 χρόνια και από τότε βρίσκονται σε μια σταθερή θέση στη φαντασία του κοινού. Στη συνέχεια, υπήρχαν οι Ντενίσοβανς (Denisovans), των οποίων απολιθώματα βρέθηκαν σε σπήλαια της Σιβηρίας πίσω στα τέλη του 2010. Τώρα, μπορούμε να προσθέσουμε τους ανθρώπους της Σπηλιάς του Κόκκινου Ελαφιού (Red Deer Cave) – που ονομάστηκαν έτσι επειδή κυνηγούσαν ή μαγείρευαν κόκκινα ελάφια, αρκετά φυσικά – σε αυτόν τον κατάλογο με τα εξελικτικά ξαδέλφια μας. Και είναι πολύ πιθανό ότι δεν βρισκόμαστε στο τέλος του καταλόγου των τελευταίων νέων ειδών των ανθρώπων, δεδομένου ότι θα ανακαλύψουμε κι άλλους καθώς εξερευνούμε περισσότερες ασιατικές προϊστορίας.

Για πρώτη φορά στον κόσμο στάλθηκαν μηνύματα με τη χρήση νετρίνων!

Για πρώτη φορά στον κόσμο, Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν με ένα πείραμά τους να στείλουν ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας μια ακτίνα νετρίνων, των σωματιδίων που έχουν σχεδόν ανύπαρκτη μάζα και ταξιδεύουν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός (ή λίγο πάνω από αυτήν, αν πιστέψει κανείς το πρόσφατο πείραμα Opera του CERN, που παραλίγο να φέρει τα πάνω-κάτω στη Φυσική).

Το μήνυμα ταξίδεψε μέσω ενός.....
όγκου πέτρας 240 μέτρων και αποτελούνταν από τη μοναδική λέξη «νετρίνο». «Χρησιμοποιώντας νετρίνα, θα μπορούσαμε να επικοινωνούμε μεταξύ δύο οποιωνδήποτε σημείων στη Γη, χωρίς τη χρήση δορυφόρων ή καλωδίων», δήλωσαν οι ερευνητές των πανεπιστημίων Ρότσεστερ της Ν.Υόρκης και Β.Καρολίνας, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Στάνσιλ, που κάνουν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Modern Physics Letters A».

Τεχνολογικός γρίφος δισεκατομμύριων ετών!

 
Μια περίεργη ανακάλυψη που έγινε το 1997 στην Νότια Αφρική, βγήκε τελευταία απ' την αφάνεια. Πρόκειται για μερικά περιστρεφόμενα σφαιρίδια, στα οποία ο ιδιοκτήτης τους δεν είχε δώσει και πολύ σημασία όταν τα βρήκε. Τώρα όμως έφτασαν να αποτελούν ένα μυστήριο απ' το παρελθόν, ηλικίας ... δισεκατομμυρίων ετών !!!


Τα μυστηριώδη σφαιρίδια που έχουν διάμετρο από 30 έως 50 χιλιοστά και είναι φτιαγμένα από-ένα πάρα πολύ σκληρό υλικό, είχε ανακαλύψει στο ορυχείο Gestopiesfontein της Ν. Αφρικής ο John Hund, θαμμένα μέσα σε ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα που ονομάζεται πυροφυλλίτης. Αρχικά έπαιζε μαζί τους σαν ένα ωραίο παιχνίδι, όπως κάποιος παίζει το κομπολόι του στο καφενείο, μιας και τα σφαιρίδια είχαν την ιδιότητα να περιστρέφονται γύρω απ' τον άξονα τους. Καθώς όμως ο κ. Hund συνέχιζε το παιχνίδι του, παρατήρησε την απόλυτη ισορροπία με την οποία, περιστρέφονταν τα σφαιρίδια.

4,5 δισ. χρόνια εξέλιξης της Σελήνης σε 2,5 λεπτά (VIDEO)Το Lunar Reconnaissance Orbiter είναι ένα διαστημικό όχημα της NASA που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη από τις 23 Ιουνίου του 2009. Στις 19 Μαρτίου θα συμπληρώσει χίλιες ημέρες

Το Matrix θα καταρρεύσει. Είσαι έτοιμος να ζήσεις έξω απο αυτό;


Ζούμε σε ένα Matrix. Μπορεί να μην είναι το Matrix της ομώνυμης ταινίας αλλά σίγουρα είναι κάτι που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Νομίζουμε ότι είναι αληθινό ενώ δεν είναι. Μας ρουφάει την ενέργεια για να συντηρηθεί. Χωρίς εμάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.


Όσο περνάει ο καιρός θα αντιλαμβανόμαστε πόσο υπαρκτό είναι κάτι τέτοιο. Κάποιοι θα είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Κάποιοι ξυπνάνε και σιγά σιγά βάζουν σκοπό της ζωής τους να πολεμήσουν για την ελευθερία της ανθρωπότητας.

Η NASA μας επιβεβαιώνει από λάθος , ότι πράγματι υπάρχουν δομές στο Φεγγάρι...(VIDEO)


Η NASA μας επιβεβαιώνει από λάθος ,αυτό που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, ότι πράγματι υπάρχουν δομές στο φεγγάρι.

Σε αυτήν την εικόνα που ελήφθη σε κατά την NASA από Ames Research Centre, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα δύο πιθανές δομές, η μία είναι σαφώς ένα τετράγωνο κτίριο σε σχήμα,και η άλλη προς τα δεξιά μοιάζει με μία τριγωνική δομή ή ίσως μια γέφυρα

About

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...