Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Ένα άλυτο μυστήριο της Χημείας – Πώς ξεκίνησε η ζωή;


Πολλές από τις πιο βαθιές επιστημονικές ερωτήσεις και μερικά από τα πιο επείγοντα προβλήματα της ανθρωπότητας αφορούν την επιστήμη των ατόμων και των μορίων, δηλαδή τη Χημεία.
 
Η στιγμή που αναδύθηκαν οι πρώτοι ζωντανοί οργανισμοί από την άψυχη ύλη, σχεδόν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια πριν, εξακολουθεί να καλύπτεται από ένα βαθύ μυστήριο. Πώς έγινε και σχετικά απλά μόρια στον αρχέγονο ζωμό οδηγήθηκαν σε περισσότερες και πιο σύνθετες ενώσεις; Και πώς ορισμένες από αυτές τις ενώσεις άρχισαν να επεξεργάζονται την ενέργεια και την αναπαραγωγή (δύο από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της ζωής); Σε μοριακό επίπεδο, όλα αυτά τα βήματα είναι, φυσικά, χημικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά το ζήτημα του πώς ξεκίνησε η ζωή θέμα της χημείας.

Ρομποτικό γάντι της NASA!


Υπόσχεται να προσφέρει χείρα βοηθείας στις βαριές δουλειές

Ρομποτικό γάντι της NASA
Ο Robonaut συγκρίνει το χέρι του με δύο πρωτότυπα του Robo-Glove (Φωτογραφία: NASA )

Αξιοποιώντας τεχνολογίες που είχαν αναπτυχθεί αρχικά για τον Robonaut, τον ρομποτικό αστροναύτη που εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η NASA και η General Motors δημιούργησαν ένα ρομποτικό χέρι που βοηθά τους ανθρώπους στις βαριές δουλειές.

ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΑΦΙΞΗΣ


Σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο Εκουαδόρ, σε μία πέτρα βρέθηκε μία λιθογραφία με μία εξωγήινη άφιξη! Στην λιθογραφία αναπαριστάται ένα καθιστό ανθρωποειδές πάνω σε ένα βράχο να κρατά μία μικρή πυραμίδα στο χέρι και από τα μάτια του να βγαίνουν ακτίνες προς δύο άτομα που υποκλίνονται. Στο κεφάλι του έχει κάτι σαν μικρό κράνος και από το κράνος αυτό βγαίνει κάτι σαν κεραία που στοχεύει σε ένα παράξενο φωτεινό ελλειψοειδές ιπτάμενο αντικείμενο που βρίσκεται από πάνω του. Η αναπαράσταση χρονολογείται από το 10000-12000 π.Χ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! "ΔΙΑΛΕΞΗ" ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΛΑ! 

Την ώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει όλο και περισσότερο, κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να σπρώξουν τον απελπισμένο κοσμάκη σε αιρέσεις, παραθρησκείες και απατεώνες, προκειμένου τάχα να λύσει τα προβλήματά του: Έτσι, δεν μας έφταναν οι διάφορες αφίσες με...μάγους, ζουλού και φυλάρχους ΟΥΓΚΑ - ΟΥΓΚΑ από το κέντρο της Αφρικής που "έχουν ανώτερες πνευματικές δυνατότητες", τώρα μπαίνουν στο παιχνίδι και οι εβραιοσιωνιστές της Καμπάλα!

Το σάλπισμα των ιπποτών της Αποκαλύψεως ακούγεται πάνω από την Ελλάδα!


 
Σε ένα περιβάλλον ζοφερό λέμε –και λένε- ότι η Ελλάδα πρέπει να μπορέσει να ορθοποδήσει, κατά κάποιο τρόπο, και να γίνει ανταγωνιστική. Και καλό είναι να πούμε με πολύ απλά λόγια..

τι σημαίνει ανταγωνισμός: όταν γίνεται σύγκριση με κάποιες άλλες χώρες να έχει ελπίδες να είναι συγκρίσιμη και ενδεχομένως να αποβεί προς όφελός της αυτή η σύγκριση διότι θα έχει πλεονεκτήματα που δεν θα έχουν οι ανταγωνιστές της.

About

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...